Zona Volcànica de la Garrotxa

La Zona Volcànica de la Garrotxa és el millor exemple de paisatge volcànic de la península ibèrica i un dels més importants d’Europa. El 1982 va ser declarat Paratge Natural d’Interès Nacional amb àrees de Reserves Integrals d’Interès Geobotànica. El parc s’estén sobre unes 12.000 hectàrees, dins de les quals s’han comptabilitzat trenta-vuit cons volcànics; el territori és de mitja muntanya, i s’estén des dels 200m d’altura de Castellfollit de la Roca fins als 1.100m del Puigsallança, punt culminant de la serra de Finestres.

Al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa visitarem la Cooperativa de la Fageda. Aquesta planta de làctics és una cooperativa catalana d’iniciativa social sense ànim de lucre que té com a finalitat la integració soci-laboral de les persones de la comarca de la Garrotxa que sofreixen discapacitat psíquica. La visita dura 1h aproximadament. Després iniciarem un recorregut per la zona volcànica que ens permetrà visitar la Fageda d’en Jordà, una preciosa fageda, el volcà de Santa Margarida i el Volcà Croscat, el qual presenta moltes capes de lava diferents que són fàcilment visibles en una dels seus vessants.

En la fotografia podem veure una vista aèria del volcà de Santa Margarida que és un dels més importants del sector, de 682m d’altitud i la seva boca té un perímetre de 2.000m. En el centre del pla format pel cràter es troba l’Església de Santa Margarida, d’origen romànic. La seva última erupció data de fa 11.000 anys.

Camping La soleia d'Oix

Zona Volcànica de la Garrotxa